fredag den 29. juni 2012

Makeup børster

Har du nogensinde tænkt over hvad de børster du bruger til makeup, efterhånden indeholder af grimme sager? Langt de fleste har ikke, men når du bruger dine børster ofte indsamler de fx massere af; Døde hudceller, gammelt makeup, bakterier og olie fra huden! Det er virkelig ikke ret lækkert at tænke på, men det er også rigtig skridt for vores hud. Alle de grimme ting fra voret børste børster vi jo direkte ind i vores hud og tilstopper porene. Det er derfor vigtigt at rense dine makeup børster MINDST en gang om måneden! Her er en lille vejledning fra mig til hvordan du renser dine børster;

Det skal du bruge:

De beskidte makeup børster.
Mild håndsæbe.
El keddel eller komfur.
1/2 l vand (afhengig af hvor mange børster du skal rense)
Skål.
Hårtørrer.


Fremgangsmåde:


1) Kog omkring en halv liter vand og lad det køre af i 5 min.
2) Hæld vandet ned i en lav skål, så vandstanden er på omkring 1,5 cm.
3) Dyp børsterne én efter én ned i det varme vand, pas på at det ikke rammer metalkanten på børsten, da det kan opløse limen der holder børste hårene på plads.
4) Hæld nu det beskridte vand ud og gentag processen en gang til.
5) Hæld igen det beskidte vand ud og hæld igen lunkent vand i skålen så der er samme vandstand og tiltæt ca. 1/2 tsk mild håndsæbe.
6) Rens spidsen af alle børsterne i sæbevandet, det er vigtigt at sæben ikke kommer op til metalkanten.
7) Hæld vandet ud og brug resterne af det kogte vand til at opløse sæben i børsterne og skyl derefter børsterne under en vandhane til alt sæben er ude.
8) Tør store børster med en hårtørrer og lad mindre børster tørrer med børstehovedet nedad.

Knus K

Ingen kommentarer:

Send en kommentar